Vicente José Santiago Santiago begon op 11-jarige leeftijd met gitaarspelen. Na zijn klassieke gitaarstudies aan het Conservatorium van Cartagena, Spanje, verhuisde hij naar Cordoba om zich te specialiseren in flamencomuziek aan het Superior Conservatorium Rafael Orozco. Zijn leraren waren enkele van de meest vooraanstaande Spaanse flamencomusici, zoals Manolo Franco, Niño de Pura, Paco Serrano en Gabriel Exposito.

In 2012 ontving hij een studiebeurs voor een studiejaar op de afdeling Wereldmuziek aan het Rotterdams Conservatorium in Nederland om flamenco-gitaar te studeren bij de levende legende Paco Peña.

Door de jaren heen speelde Vicente als solist en begeleider van zangers en dansers door heel Spanje op enkele van de belangrijkste flamencofestivals, bijvoorbeeld de Flamenco Biënnale in Nederland en het Festival de Cante Flamenco de Lo Ferro in Spanje.

Tegenwoordig is Vicente gevestigd in Nederland en treedt op met verschillende projecten zoals “Entre dos Mundos” van de Nederlandse flamenco-zangeres Luna Zegers, of zijn eigen project met muziek van zijn hand.

Naast zijn facet als concertmuzikant is Vicente ook gitaarleraar. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem ertoe gezet zijn eigen flamenco-tablao (een flamenco-club) op te richten, genaamd “Tablao Flamenco Los Canasteros”, die momenteel wordt gehost door concertzaal “Matrix” in Rotterdam.

Boek Vicente