Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.“Gumbo & The Monk zijn echte puristen”

Johan Derksen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” 

Cuby & The Blizzards Museum

Vul onderstaand formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een optreden van Gumbo & The Monk.

Reviews

1 2 3 4 5

Gumbo & The Monk zijn (ter vergelijking) ‘The Dutch Seasick Steve’, een voor Nederland uitzonderlijke act, een stijl, waarin we in Nederland weinigen hebben met muzikanten die het ook echt in de vingers hebben. Zowel vocaal als muzikaal TOP. Ongekend, rijp voor een Lowlands plekje.
Hansterdam

1 2 3 4 5

Contact met artiesten ontspannend en relaxed. De jongens hebben bij mij in de tuin heerlijk gespeeld. En gewoon eens niet te hard. Was geweldig voor de oren en toch waren ze aanwezig. Wij, zo’n 50 personen hebben genoten. Voor herhaling vatbaar.
Hans van Strien

1 2 3 4 5

Gumbo & The Monk gaven een sfeervol en authentiek concert. Ze beloofden oerblues en die kregen we ook, met mooie verhalen over de geschiedenis van de blues erbij !! Het publiek was talrijk en enthousiast!
Heleen Gans